“Beskrajno plavo kolo”

Svečana manifestacija Srpske književne zadruge u Beogradu.

Katarina Čestić

Danas je organizovana svečana manifestacija Srpske književne zadruge u Beogradu povodom dodjele nagrada na literaturnom konkursu “Beskrajno plavo kolo”, kojoj su prisustvovale učenica naše škole Katarina Čestić i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Đokić.

U okviru akcije “Povratak čitanju i ćirilici”, Srpska književna zadruga je i ove godine organizovala literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom “BESKRAJNO PLAVO KOLO”, sa ciljem da širi ljubav prema knjizi i čitanju, kao i prema tradicionalnim identitetskim vrijednostima koje oličava SKZ, jedna od najstarijih institucija knjige i kulture srpskog naroda. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Kosovska misao u pamćenju srpskog naroda”.

Od ukupno 205 radova iz 110 škola iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske, rad učenice naše škole Katarine Čestić pohvaljen je u kategoriji srednjih škola i objavljen u Časopisu za metodiku nastave srpskog jezika i književnosti “Školski čas”. Ovom prilikom organizovana je svečana manifestacija, koja je obuhvatala muzički dio, čitanje nagrađenih radova, kao i besjede dr Duška Babića, profesora književnosti i direktora SKZ-a, kao i dr Miloša Kovića, profesora istorije.

Related Posts