Projekti

Izazovi u savremenom obrazovanju.

Kako biti siguran na internetu?

U cilju podizanja svijesti o sigurnom ponašanju u virtuelnom svijetu Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod su, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, u školskoj 2022/2023. godini organizovali takmičenje pod nazivom “Kako biti siguran na internetu”. Na konkurs je pristiglo 350 radova. Učenici naše škole su u kategoriji filma osvojili drugo mjesto. Autorke filma su učenice IV5 razreda Ivona Ivanović i Ana Stevanović sa mentorkom Dankom Mraković, profesoricom informatike. Našim učenicama i profesorici čestitamo.

Naša gimnazija.

Dragi budući srednjoškolci, ovaj video je za vas!

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo ovaj projekat na kom smo vrijedno radili proteklo vrijeme. Video u kome vam ovogodišnji maturanti govore o našoj Gimnaziji.
Šta je ono što Gimnaziji daje dušu?
Zašto je najbolja i najkvalitetniji izbor za nastavak školovanja?
Šta naši maturanti pamte iz nje?
Dragi budući srednjoškolci, ovaj video je za vas!

Dnevnik Gimnazija PASCH – Garten.

U okviru saradnje sa Gete institutom, a za potrebe akcije “Zeleno, zelenije, najzelenije” članovi sekcije za njemački jezik, pod dirigentskom palicom prof. Danice Ilić i uz ne malu pomoć prof. Gordana Živića, uspjeli su osmisliti i snimiti video na njemačkom jeziku, u čijoj realizaciji su svesrdno učestvovali i članovi dramske i likovne sekcije. S obzirom na uloženi trud i postignute rezultate, jedno veliko Danke schön za sve koji su učestvovali u realizaciji pomenutog videa:
Voditeljke:
Nikol Vidaković
Rada Bobić
Branka Rankić
Andrea Novak
Lana Ćato
Izjave dali:
Jovana Bogdanović
Marija Dukić
Nada Petrović
Nađa Stankić
Dušica Ilić
Vojislav Durmanović
Jelena Simić
Nikola Mićić
Radovan Radić
Članovi likovne sekcije:
Anja Milinković
Jelena Simić
Sara Milović
Zorana Maksimović
Marija Stevanović
Maja Radulović

Dnevnik na njemačkom jeziku koji su pripremili učenici Gimnazije “Filip Višnjić” Bijeljina sa profesoricom Danicom Ilić u sklopu PASCH projekta, a za potrebe…
 

Dani sjećanja.

Pogledajte kratak film, autorsko djelo učenika Marka Ristića III2, koji nam daje pogled na rat i logor iz ugla jednog dječaka. Film je prikazan u sklopu obilježavanja “Dani sjećanja.”

Dan voda.

 
“Učinimo nevidljivo vidljivim” je slogan za Svjetski dan voda koji su odredile UN za 2022. godinu.
JU Gimnazija ,,Filip Višnjić” je 22. marta obilježila Svjetski dan voda u saradnji sa JU ,,Vode Srpske” iz Bijeljine.
Upriličili smo Okrugli sto na temu Značaj i zaštita voda sa akcentom na podzemne vode. Održana su izlaganja o radu i zalaganju JU ,,Vode Srpske” (Jelena Vićanović, načelnik odjeljenja za zaštitu i korištenje voda) i izlaganje o značaju i zaštiti podzemnih voda (profesor bilogije Maje Radojević).
Gosti ovog događaja su bili i učenici sa profesorima Gimnazija iz Banja Luke i Prnjavora, što nam je bilo izuzetno zadovoljstvo.
Prije svega za cilj smo imali da našim učenicima širimo ekološku svijest i pružimo edukaciju iz oblasti zaštite površinskih i podzemnih voda.