Projekti

Odabrana skupina gimnazijalaca ujedinjena ljubavlju prema životinjama

Mali-veliki pledoaje za male i velike među nama koje našim činjenjem (i još više nečinjenjem), indolentnošću i manjkom samilosti svakim danom sve više uvodimo u spiralu nestajanja – nastao uz zalaganje Gordana Živića, Danice Ilić i male ali odabrane skupine gimnazijalaca ujedinjene ljubavlju prema životinjama i iskrenom željom da im se pomogne.
Učesnici-voditelji:
Nikol Vidaković
Branka Rankić
Marina Đurđević
Ivana Simeunović
Ivana Simić
Marko Miličić
Nikola Pljevaljčić
Rada Ristanović
Milica Živanović
Milica Garić
Nada Petrović
Jovana Živanović
Jovana Tomanić
Jovana Kolović
Olja Grozdić
Jana Savić
Učesnici-umjetnici:
Lena Miljanović
Marija Stevanović
Anja Milinković
Teodora Vićanović
Sara Milović
Nataša Borovina
Miljana Milovanović
Ivana Lazić
Specijalni gosti:
Gordan Živić
Tatjana Vujičić
Danica Ilić

Koncert posvećen maturantima

Emocija koja je vladala punom prostorijom zavirila je i u najtvrđa srca, te ravnodušnih nije bilo. Osjećanje neizmjerne radosti, pa potom tuge zbog pozdrava sa maturantima govorilo je jezikom koji se tečno govori širom svijeta, jezikom muzike. Scenom su koračale godine sreće, mladosti i mladalačkog bunta, godine snalaženja, bezbrojnih šala, druženja, sloge, nestašluka i godine odrastanja u ljude čija će imena značiti mnogo. Završava se poglavlje jedne velike priče. Maturanti, želimo vam da, gdje god odete, sa sobom ponesete pune džepove pjesme, a srca napunite ljubavlju i širite je svuda po svijetu. Neka vam sinoćna atmosfera bude podsjetnik na bezbrižne dane djetinjstva i neka vas ta harmonija uvijek prati.

Pogledajte video

Geografska sekcija JU Gimnazija “Filip Višnjić”

U dvorištu Gimnazije „Filip Višnjić“ u Bijeljini počeće sa radom mala meteorološka stanica sa koje će članovi geografske sekcije ove škole prikupljati podatke i svakodnevno praviti meteorološke izvještaje.

Pročtajte više

Izložba posvećena životu i radu Nikole Tesle

Izazovi u savremenom obrazovanju.

Kako biti siguran na internetu?

U cilju podizanja svijesti o sigurnom ponašanju u virtuelnom svijetu Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod su, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, u školskoj 2022/2023. godini organizovali takmičenje pod nazivom “Kako biti siguran na internetu”. Na konkurs je pristiglo 350 radova. Učenici naše škole su u kategoriji filma osvojili drugo mjesto. Autorke filma su učenice IV5 razreda Ivona Ivanović i Ana Stevanović sa mentorkom Dankom Mraković, profesoricom informatike. Našim učenicama i profesorici čestitamo.

Naša gimnazija.

Dragi budući srednjoškolci, ovaj video je za vas!

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo ovaj projekat na kom smo vrijedno radili proteklo vrijeme. Video u kome vam ovogodišnji maturanti govore o našoj Gimnaziji.
Šta je ono što Gimnaziji daje dušu?
Zašto je najbolja i najkvalitetniji izbor za nastavak školovanja?
Šta naši maturanti pamte iz nje?
Dragi budući srednjoškolci, ovaj video je za vas!

Dnevnik Gimnazija PASCH – Garten.

U okviru saradnje sa Gete institutom, a za potrebe akcije “Zeleno, zelenije, najzelenije” članovi sekcije za njemački jezik, pod dirigentskom palicom prof. Danice Ilić i uz ne malu pomoć prof. Gordana Živića, uspjeli su osmisliti i snimiti video na njemačkom jeziku, u čijoj realizaciji su svesrdno učestvovali i članovi dramske i likovne sekcije. S obzirom na uloženi trud i postignute rezultate, jedno veliko Danke schön za sve koji su učestvovali u realizaciji pomenutog videa:
Voditeljke:
Nikol Vidaković
Rada Bobić
Branka Rankić
Andrea Novak
Lana Ćato
Izjave dali:
Jovana Bogdanović
Marija Dukić
Nada Petrović
Nađa Stankić
Dušica Ilić
Vojislav Durmanović
Jelena Simić
Nikola Mićić
Radovan Radić
Članovi likovne sekcije:
Anja Milinković
Jelena Simić
Sara Milović
Zorana Maksimović
Marija Stevanović
Maja Radulović

Dnevnik na njemačkom jeziku koji su pripremili učenici Gimnazije “Filip Višnjić” Bijeljina sa profesoricom Danicom Ilić u sklopu PASCH projekta, a za potrebe…
 

Dani sjećanja.

Pogledajte kratak film, autorsko djelo učenika Marka Ristića III2, koji nam daje pogled na rat i logor iz ugla jednog dječaka. Film je prikazan u sklopu obilježavanja “Dani sjećanja.”

Dan voda.

 
“Učinimo nevidljivo vidljivim” je slogan za Svjetski dan voda koji su odredile UN za 2022. godinu.
JU Gimnazija ,,Filip Višnjić” je 22. marta obilježila Svjetski dan voda u saradnji sa JU ,,Vode Srpske” iz Bijeljine.
Upriličili smo Okrugli sto na temu Značaj i zaštita voda sa akcentom na podzemne vode. Održana su izlaganja o radu i zalaganju JU ,,Vode Srpske” (Jelena Vićanović, načelnik odjeljenja za zaštitu i korištenje voda) i izlaganje o značaju i zaštiti podzemnih voda (profesor bilogije Maje Radojević).
Gosti ovog događaja su bili i učenici sa profesorima Gimnazija iz Banja Luke i Prnjavora, što nam je bilo izuzetno zadovoljstvo.
Prije svega za cilj smo imali da našim učenicima širimo ekološku svijest i pružimo edukaciju iz oblasti zaštite površinskih i podzemnih voda.