Sport

Kros serija RTS-a.

Danas je u Bijeljini održana Kros serija RTS-a, kruna sportsko-kulturne manifestacije „Bijeljini na dar“ koja se već šest dana održava u srcu Semberije. Startovalo je ukupno 27 atletskih trka na kojima su učestvovali osnovci, srednjoškolci i svi zainteresovani omladinci.
Učenici naše škole Milica Čobić, Jana Savić, Anđela Despotović i Mihailo Jović učestvovali su u RTS KROS – u. Učenik drugog razreda Mihailo Jović osvojio je treće mjesto. Iskrene čestitke našim takmičarima.

Prvenstvo BiH u Kik-boksu.

Mihailo Ranković učenik trećeg razreda naše Gimnazije, osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu BiH u Kik-boksu koje je održano u Laktašima.

Mihailo je osvojio prvo mjesto u kategoriji starijih juniora do 75 kilograma, a proglašen je i za najboljeg juniora na prvenstvu. Nastupao je za Kik-boks klub “Radnik“ iz Bijeljine.

 

Regionalno takmičenje u atletici. 

Danas je održano regionalno takmičenje u atletici. Naša učenica Sandra Babić je osvojila drugo mjesto i izborila plasman na republičko takmičenje. Marko Cvjetinovic je, takođe osvojio drugo mjesto i plasirao se na republičko takmičenje, a Vanja Pejić je osvojila treće mjesto. Učenicima i profesorici Marijani Stević čestitamo i želimo im sreću i uspjeh na republičkom takmičenju.

Republičko takmičenje u rukometu.

Na republičkom takmičenju u rukometu koje je održano danas u Bijeljini učenice Gimnazije “Filip Višnjić” su osvojile treće mjesto. Za najboljeg strijelca republičkog takmičenja proglašena je naša učenica trećeg razreda Vanja Pejić. Našim djevojkama čestitamo, kao i profesoru Miomiru Trifkovicu koji je pripremao ekipu za takmičenje.

 

U organizaciji JU Gimnazija “Filip Višnjić” Bijeljina juče je održano regionalno takmičenje u košarci za učenike i učenice srednjih škola regije Semberija. 

Učestvovalo je 7 muških i 5 ženskih ekipa. Postignuti su sljedeći rezultati:
Muške ekipe:
1.JU SŠC “Bratunac” Bratunac
2.JU Gimnazija “Filip Višnjić” Bijeljina
3.JU SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica
Najbolji strijelac: Miloš Šarenac iz JU SŠC “Bratunac” Bratunac
Najbolji igrač: Viktor Blagovčanin iz JU Gimnazija “Filip Višnjić” Bijeljina.
Iskrene čestitke našim košarkašima i profesorici Biljani Dobrosavljević.

Gradsko takmičenje u košarci. Tradicija se nastavlja.

Naši učenici su danas osvojili prvo mjesto na gradskom takmičenju u košarci. Takođe, prvo mjesto su osvojile i naše učenice, te su se obje ekipe plasirale na regionalno takmičenje. Našim učenicima i profesorici Biljani Dobrosavljević čestitamo i želimo mnogo sreće u daljem takmičenju!

 

U Zvorniku je održano regionalno takmičenje u rukometu. Naše učenice su osvojile prvo mjesto i izborile se za  plasman na republičko takmičenje.

Titulu najboljeg igrača zasluženo je osvojila naša Vanja Pejić, a titulu najboljeg strijelca naša Ana Divčić. Učenicama i profesoru Miomiru Trifkoviću čestitamo i želimo mnogo sreće i uspjeha na republičkom takmičenju.

Na Gradskom takmičenju srednjih škola u rukometu Gimnazija “Filip Višnjić” je osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji i treće mjesto u muškoj konkurenciji.

Svim našim učenicima i profesoru Miomiru Trifkoviću upućujemo iskrene čestitke, a djevojkama želimo mnogo sreće i uspjeha na regionalnom takmičenju.

 

Na Regionalnom takmičenju srednjih škola u odbojci Gimnazija “Filip Višnjić” je osvojila prvo mjesto u muškoj konkurenciji. 

Momcima čestitamo, kao i profesorici Marijani Stević koja je pripremala ekipu za takmičenje i želimo im uspjeh na Republičkom takmičenju. Naš učenik Luka Žižović proglašen je za najboljeg igrača, a Mihailo Savić za najboljeg poentera.

Gimnazija “Filip Višnjić” ponosna je na svoju mušku ekipu, koja je nakon tri decenije u Bijeljinu donijela zlato sa republičkog takmičenja u košarci.

U ovoj srednjoj školi se daje ogroman značaj sportu i često se govori o tome koliko je, sport, zaista važan za razvoj i zrdavlje mladih ljudi. O svemu tome dodatno svjedoči činjenica, da se veliki broj učenika nakon završetka srednje škole odlučuje za upis na Fakultet Fizičkog vaspitanja i sporta.

Aleksandar Pirgić proglašen je za najboljeg igrača takmičenja, a Rajko Gutalj za najboljeg strijelca. U ekipi Gimnazije bili su đaci Rajko Gutalj, Viktor Blagovčanin, Aleksandar Pirgić, Jovan Jevtić, Ivan Pejanović, Nikola Drljić, Nemanja Elez, Stefan Radonić, Jovan Lugonjić, Aleksa Stojanović i Luka Ristić, na čelu sa trenerom Biljanom Dobrosavljević.

Košarkaši Gimanzije pobijedili na republičkom takmičenju

Pored košarke, učenici Gimnazije, su uspješni i u ostalim sportovima, kao što su fudbal, odbojka, rukomet. Škola podstiče učenike na bavljenje fizičkim aktivnostima, promovišući tako zdrav način života, važnost kretanja i rekreacije.

Mnogi učenici su ostavrili uspjeh u sportu, jedna od njih je i Katarina Marić reprezentativka juniorske selekcije Bosne i Hercegovine u odbojci, igračica bijeljinskog “Radnika” i bivša učenica Gimnazije “Filip Višnjić”.

“Sport mi je pomogao da mnogo toga naučim i spoznam o sebi i da se izborim sa teškim stvarima u životu i problemima na koje nailazim. Međutim, u sportu nije baš sve tako vedro, ima dosta nepravde, neuspjeha i emotivnog povrijeđivanja”, kaže Katarina i priznaje da je od toga mnogo važnija sreća, radost, osjećaj pripadnosti kao i socijalizacija sa timom.