Alumni

Alumni – naziv za bivšeg učenika.

Cilj je uspostavljanje i održavanje veze između škole i učenika kao i podsticanje saradnje između škole, preduzeća i organizacija u kojima su zaposleni.

Članstvo u Alumni organizaciji stiče se završetkom srednje škole.

Alumni

Glavni ciljevi Alumni kluba Gimanzije “Filip Višnjić” su:

  • upostavljanje i održavanje veze između škole i njenih učenika nakon završetka; 
  • povezivanje svih nekadašnjih učenika kroz druženja i razmjenu iskustava; 
  • razvijanje saradnje između škole i preduzeća ili organizacija u kojima rade bivši učenici; 
  • razmjena stručnih i poslovnih informacija između članova udruženja; 
  • uspostavljanje saradnje sa drugim Alumni organizacijama iz zemlje i regiona;
  • pomoć pri zapošljavanju članova udruženja.

Gimnazija "Filip Višnjić"

Gimnazijalci obilježili 50 godina od mature

Generacija učenika 1966/67. Gimnazije “Filip Višnjić” je danas obilježila 50 godina mature. Ova uspješna  generacija je u 3 odjeljenja imala 100 maturanata tih godina. Većina njih je nastavila studiranje i postali su uspješni stručnjaci u svojim profesijama.

Ostvarili su uspješne, poslovne karijere i dali doprinos u razvoju svoje sredine. Iako su rasuti širom Ex Yu regije i u inostranstvu, uvijek su rado dolazili na sve jubileje i susrete generacija.

Nažalost, njih 20 nisu više među živima, kao i većina profesora, ali oni nisu zaboravljeni, rado ih se sjećaju i kroz različite načine se evociraju uspomene na stare školske drugove i profesorski kadar.

Gimnazijalci proslavili jubilej 26 godina od završetka škole

Ovo je peto okupljanje od 1996. godine, kada su završili školovanje i upisali fakultete koje je većina i završila. Školu su upisali ratne 1992. godine i jedna su od generacija koje su te godine okupile i školarce iz Semberij, ali i brojne školarce izbjeglice koje su se doselile u Bijeljinu. Ipak, to se nikada nije osjetilo i doći su prihvatili i one koji je ratni vihor doveo u Bijeljinu koja i dan danas privlači mnoge da ovdje dođu i započnu novi život.

Danas su nekadašnji gimnazijalci uspješni u svojim poslovima, od doktora, profesora, direktora, farmaceuta, tehnologa, novinara, ekonomista…

Olivera Stevanović

Direktor / Magistar matematičkih nauka

Poštovani prijatelji naše škole, osjećam neizmjernu zahvalnost i obavezu da kao direktor ustanove sa stogodišnjom tradicijom budem u službi naše gimnazije kao neizostavnog kulturnog i obrazovnog centra našeg grada. U okruženju humanističkih vrijednosti, spremni da se suočimo sa savremenim izazovima, izazovima budućnosti, na temeljima kreativnosti i kvaliteta svih naših učenika koji nastavljaju put kojim su hodile prethodne uspješne generacije.

U ambijentu duhovnosti i radu na zajedničkom poslanju sa svojim kolegama tragamo za novim izvorima, obrazovnim i vaspitnim strategijama, te razvijanju kod učenika svijesti o važnosti prostora za svijet ideja i plemenitih ciljeva koje će formirati nove naraštaje gimnazijalaca i pripremiti ih za buduće velike korake…