Umetnički konkurs u čast nobelovca Ive Andrića

XIV beogradska gimnazija organizovala je prvi umetnički konkurs u čast nobelovca Ive Andrića, povodom 130 godina od njegovog rođenja.
Na konkurs je stiglo više od 90 radova, ne samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske.
Žiri u sastavu: Goran Korunović, profesor na Filološkom fakultetu na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima,Srđan Gagić, pesnik, Vesna Kapor, književnica i Dijana Inđić, profesorka srpskog jezika i književnosti u gimnaziji u Višegradu doneo je odluku da u kategoriji proza prva nagrada pripadne Predragu Đurišiću, Gimnazija Sombor, mentorka dr Lidija Nerandžić Čanda, druga nagrada Vojinu Nedoviću, Gimnazija Bijelo Polje, mentorka prof. Milka Španjević, a treća Nadi Petrović, Gimnazija “Filip Višnjić” Bijeljina, mentorka prof. Nataša Mitrović.
U čast nagrađenih članovi dramske sekcije Četrnaeste gimnazije na sinošnjoj svečanosti izveli su performans „Ljudi kojih više nema“, po motivima dela Ive Andrića, dramatizacija i režija Milica Živković.
Gost večeri bio je glumac Tihomir Stanić.
Čestitamo našoj gimnazijalki Nadi Petrović i mentorki, profesorici Nataši Mitrović na ostvarenim rezultatima.Related Posts