Putovanje u Sjedinjene Američke Države

Učenici naše škole Sonja Mitrović, Kristijan Stojanović, Gorica Krstić, Džana Pašalić, Anastasija Gogić i Vojislav Durmanović, u pratnji profesorke Branislave Đukanović, otputovali su u Sjedinjene Američke Države na tronedeljno studijsko putovanje u sklopu Programa mladih lidera koji organizuje američka ambasada u BiH.

Zajedno sa vršnjacima iz Tešnja i Žepča boravili su u gradu Dejtonu u saveznoj državi Ohajo, gde su obišli vazduhoplovnu bazu Rajt Peterson u sklopu koje se nalazi najveći muzej vazduhoplovstva na svetu.

Pored učešća na brojnim radionicama i predavanjima sa ciljem usavršavanja liderskih sposobnosti, naši učenici ponijeli su kući predivno iskustvo sa ICCJ kampa Anytonjn u kojem su kroz višednevno druženje sa vršnjacima sa šireg područja Dejtona izgradili nova prijateljstva i stekli nova saznanja iz oblasti ljudskih prava.

Tokom četvorodnevnog izleta u Čikago imali su priliku da upoznaju kulturno, arhitektonsko, istorijsko, sportsko i gastronomsko bogatstvo trećeg najvećeg grada u SAD.

Takođe, učenici iz BiH obišli su nekoliko javnih i privatnih univerziteta u Dejtonu – Sinclair Collage, University of Dayton i Wright State University – i uverili se u mogućnosti za nastavak školovanja u Sjedinjenim Državama.

Related Posts