Novogodišnji i božićni praznici u našoj školi

Učeći strane jezike učimo i upoznajemo ne samo jezik i književnost jednog naroda, nego i kulturu.

OBIČAJI I TRADICIJA.

Novogodišnji i božićni praznici su pred nama i ovo je divna prilika da unesemo malo vedrine na kraju prvog polugodišta. Učeći strane jezike učimo i upoznajemo ne samo jezik i književnost jednog naroda, nego i kulturu, tradiciju i običaje. Danas smo se upoznali sa običajima i tradicijom vezanom za novogodišnje i božićne praznike i svečanosti. Slušali smo o tome kako se obilježava i proslavlja Božić kod nas ali i u Rusiji, Njemačkoj, Francuskoj, Engleskoj i Americi.

Šta je slično, a šta različito predstavile su nam učenice Anđela Božić, Ljiljana Dikić, Jovana Kanlić, Valentina Stojanović, Aleksandra Škrbić, Mišel Mišković, Sonja Mitrović, Anastasija Perić, Marija Stevanović, Marina Marinković, Anastasija Stjepanović, Emilija Perić i Lara Đurđević. Naše učenice Jana, Bilja, Aleksandra i Jana program su uljepšale prigodnim božićnim kompozicijama.

Zahvaljujemo se profesorima stranih jezika i vjeroučiteljima naše škole na nesebičnoj podršci koju su pryžili našim učenicima u pripremanju današnje svečanosti.

Related Posts