ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ''ГЕОЛОШКИ РАЗВОЈ ГЕОТЕРМАЛНИХ ВОДА СЕМБЕРИЈЕ''

ДОДАТНА НАСТАВА ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

 

Према годишњем програму рада додатне наставе географије предвиђен је и наставак сарадњe са Техничким институтом у Бијељини, па смо одлучили да сарадник института , студент на докторским студијама из екологије и асистент на Географском факултету у Београду  Дијана Ђурић, одржи предавање за ученике из екологије.

 

Предавање на тему Геолошки значај термалних вода Семберије одржано је 24.2.2016. године у редовном термину додатне наставе у кабинету географије.

Предавању је присуствовао велики број ученика, односно сви ученици који похађају додатну наставу,као и пар ученика чланова географске секције и више ученика трећих разреда, обзиром да они изучавају тај геопростор, а све укупно 43 ученика .

Дијана Ђурић је на занимљив начин увела ученике у тему коју ће им презентовати,   питањима, а затим је презентовала  тему и заинтересовала ученике,  те се тако развио дијалог између њих и предавача.

На крају сви су изразили своје задовољство оним што су видјели и чули, а ученици су  изразили жељу да им Дијана опет дође са неком занимљивом темом.Наравно, она им је то обећала.