Посјета гимназијалица Скупштини града

У четвртак, 12. новембра 2015.г., група ученика четвртих разреда наше школе, предвођена професорицом социологије и демократије Вањом Чолић, добила је прилику да идеје везане за побољшање животног стандарда у нашем граду изнесе пред Скупштину града Бијељина.

 У првом дијелу сједнице присуствовали су Живадин Станчић (IV/6), Милош Боровић (IV/7), Татјана Ћеранић (IV/5) и Наташа Матић (IV/5), а након кратке паузе прикључили су им се Тамара Митровић, Тијана Дивчић (IV/5), Ивана Остојић, Бојана Бијелић (IV/7). Проблеми на које су матуранти указали били су недостатак спортских објеката, затвореног базена и пјешачко-бициклистичких стаза кроз центар града, као и лоше стање куће Магдалене Николић Живановић, која има велике предиспозиције да постане једна од главних туристичких атракција Бијељине.

Одборници су са великом пажњом саслушали приједлоге наших ученика, а потом узели у даље разматрање. Надамо се да ће се оваква пракса наставити и да ће наредне генерације ученика такође имати прилику да својим идејама допринесу унапређењу нашег града.Посебну захвалност дугујемо предсједнику Скупштине града, г. Драгану Ђурђевићу, који је дозволио присуство сједници, а потом и обавио разговор са професорицом и ученицима.