ПОЧИВАЈ У МИРУ

Са жалошћу обавјештавамо све ученике, колеге и грађане Бијељине да је некадашњи професор физичког васпитања наше Гимназије, Рајко Петровић, преминуо 19. фебруара 2021. године у седамдесетој години.

Професор Рајко Петровић рођен је 14. новембра 1950.године у мјесту Патковача, општина Бијељина. Основну школу завршио је у Бијељини и Средњу учитељску школу. Послије завршене средње школе одлази у Београд гдје уписује Факултет за физичко васпитање и 1975. године стиче звање професора физичке културе. Активно се бавио кошарком и пливањем.

Након завршеног факултетског школовања враћа се у Бијељину. Радио је као професор физичке културе у више бијељинских школа, а у међувремену заснива породицу са својом супругом Соњом. У Гимназији ''Филип Вишњић'' почиње да ради од 1992. године и остаје све до 2015. године и одласка у заслужену пензију.

Са својим ученицима је учествовао на многобројним општинским, регионалним и републичким такмичењима и остварио одличне резултате из кошарке, одбојке, фудбала, рукомета и стоног тениса. Био је предсједник Шаховског клуба ''Пантери'' из Бијељине дуги низ година, затим предјседник Шаховске уније БиХ, као и предсједник Удружења педагога физичке културе средњих школа општине Бијељина. Објављивао је радове на тему спорта, нарочито фудбала и Фудбалског клуба ''Радник'' из Бијељине. Остаће сјећање на његову љубав према спорту, као и разне анегдоте из педагошког рада овог искреног и посебног просвјетног радника. 

Сахрана ће се обавити у суботу, 20. фебруара 2021.године на гробљу у Пучилама у 13.30 сати.

Породици Петровић, запослени и ђаци ЈУ Гимназије ''Филип Вишњић'', како садашњи, тако и бивши, изражавају искрено саучешће поводом смрти нашег професора, Рајка Петровића Кичме. 

ШКОЛСКA СЛАВA СВЕТИ САВА

Наша Гимназија је и ове године традиционално, али скромно и без приредбе, обиљежила школску славу Свети Сава. Услијед епидемиолошких мјера, ломљењу славског колача присуствовали су само свештеници СПЦ, кум школе Стефан Митровић и директор Владимир Шавија.

Поводом славе, школа је, као и претходних година, наградила раднике који одлазе у пензију, а то су: проф. Милојка Вулета, проф. Павле Трифковић, проф. Драгомир Лукић и ложач Миро Митровић, који су овом приликом добили уз признања и пригодне поклоне.

Такође, Наставничко вијеће је наградило и 13 ученика који су се истакли у својим наставним и ваннаставним активностима, а то су:

II3 Николина Ћатић

II3 Александра Голић

III7 Татјана Новаковић 

IV1 Магдалина Трипуновић

IV1 Андреа Васиљевић 

IV6 Лука Милошевић 

IV6 Ива Јанковић

IV7 Јелена Радишић

IV8 Лука Бојић 

IV8 Анастасија Танасић 

IV8 Андреа Бањац

IV8 Теодора Миловановић 

IV8 Михаило Елез. 

Иако смо, на опште изненађење, били приморани да славу први пут славимо радно, вјерујем да смо начином на који смо обиљежили овај дан ипак учинили да атмосфера буде свечарска.

Свим ученицима и запосленим сретна слава Свети Сава.

svs1.jpgsvs2.jpgsvs3.jpg

,,Доситеј у доба короне''

На литерарном конкурсу који је расписала Задужбина ,,Доситеј Обрадовић'' наш ученик другог разреда, Војислав Дурмановић, освојио је другу награду.

Награђени текст носи наслов ,,Доситеј у доба короне'' и један је од шездесет два текста која су пристигла на адресу Задужбине.

Војиславу упућујемо искрене честитке, као и професорици Валентини Видаковић, која је била ментор.

http://www.dositejeva-zaduzbina.rs/aktivnosti/programi_srednjoskolci.php

ШКОЛА У ИЗОЛАЦИЈИ

На  конкурсу Гете института под насловом Школа у изолацији  фотографије ученица наше школе ушле су у најужи избор. Фотографије се налазе под редним бројевима 2, 3, 4, 5, 6. Подржимо Раду Миловановић, Радојку Ристановић, Николину Крстић и Николину Илић  гласањем на Инстаграм страници Гете института.