Уметнички конкурс у част нобеловца Иве Андрића

XIV београдска гимназија организовала је први уметнички конкурс у част нобеловца Иве Андрића, поводом 130 година од његовог рођења.
На конкурс је стигло више од 90 радова, не само из Србије, већ и из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске.
Жири у саставу: Горан Коруновић, професор на Филолошком факултету на Катедри за српску књижевност са јужнословенским књижевностима,Срђан Гагић, песник, Весна Капор, књижевница и Дијана Инђић, професорка српског језика и књижевности у гимназији у Вишеграду донео је одлуку да у категорији проза прва награда припадне Предрагу Ђуришићу, Гимназија Сомбор, менторка др Лидија Неранџић Чанда, друга награда Војину Недовићу, Гимназија Бијело Поље, менторка проф. Милка Шпањевић, а трећа Нади Петровић, Гимназија “Филип Вишњић” Бијељина, менторка проф. Наташа Митровић.
У част награђених чланови драмске секције Четрнаесте гимназије на синошњој свечаности извели су перформанс „Људи којих више нема“, по мотивима дела Иве Андрића, драматизација и режија Милица Живковић.
Гост вечери био је глумац Тихомир Станић.
Честитамо нашој гимназијалки Нади Петровић и менторки, професорици Наташи Митровић на оствареним резултатима.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *