Путовање у Сједињене Америчке Државе

Ученици наше школе Соња Митровић, Кристијан Стојановић, Горица Крстић, Џана Пашалић, Анастасија Гогић и Војислав Дурмановић, у пратњи професорке Браниславе Ђукановић, отпутовали су у Сједињене Америчке Државе на тронедељно студијско путовање у склопу Програма младих лидера који организује америчка амбасада у БиХ.

Заједно са вршњацима из Тешња и Жепча боравили су у граду Дејтону у савезној држави Охајо, где су обишли ваздухопловну базу Рајт Петерсон у склопу које се налази највећи музеј ваздухопловства на свету.

Поред учешћа на бројним радионицама и предавањима са циљем усавршавања лидерских способности, наши ученици понијели су кући предивно искуство са ИЦЦЈ кампа Анyтоњн у којем су кроз вишедневно дружење са вршњацима са ширег подручја Дејтона изградили нова пријатељства и стекли нова сазнања из области људских права.

Током четвородневног излета у Чикаго имали су прилику да упознају културно, архитектонско, историјско, спортско и гастрономско богатство трећег највећег града у САД.

Такође, ученици из БиХ обишли су неколико јавних и приватних универзитета у Дејтону – Sinclair Collage, University of Dayton и Wright State University – и уверили се у могућности за наставак школовања у Сједињеним Државама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *