ПОЧИВАЈ У МИРУ

Са жалошћу обавјештавамо све ученике, колеге и грађане Бијељине да је некадашњи професор физичког васпитања наше Гимназије, Рајко Петровић, преминуо 19. фебруара 2021. године у седамдесетој години.

Професор Рајко Петровић рођен је 14. новембра 1950.године у мјесту Патковача, општина Бијељина. Основну школу завршио је у Бијељини и Средњу учитељску школу. Послије завршене средње школе одлази у Београд гдје уписује Факултет за физичко васпитање и 1975. године стиче звање професора физичке културе. Активно се бавио кошарком и пливањем.

Након завршеног факултетског школовања враћа се у Бијељину. Радио је као професор физичке културе у више бијељинских школа, а у међувремену заснива породицу са својом супругом Соњом. У Гимназији ''Филип Вишњић'' почиње да ради од 1992. године и остаје све до 2015. године и одласка у заслужену пензију.

Са својим ученицима је учествовао на многобројним општинским, регионалним и републичким такмичењима и остварио одличне резултате из кошарке, одбојке, фудбала, рукомета и стоног тениса. Био је предсједник Шаховског клуба ''Пантери'' из Бијељине дуги низ година, затим предјседник Шаховске уније БиХ, као и предсједник Удружења педагога физичке културе средњих школа општине Бијељина. Објављивао је радове на тему спорта, нарочито фудбала и Фудбалског клуба ''Радник'' из Бијељине. Остаће сјећање на његову љубав према спорту, као и разне анегдоте из педагошког рада овог искреног и посебног просвјетног радника. 

Сахрана ће се обавити у суботу, 20. фебруара 2021.године на гробљу у Пучилама у 13.30 сати.

Породици Петровић, запослени и ђаци ЈУ Гимназије ''Филип Вишњић'', како садашњи, тако и бивши, изражавају искрено саучешће поводом смрти нашег професора, Рајка Петровића Кичме.