Школска слава Свети Сава 27.1.2018.год.

Као и сваке године, наша школа је обиљежила школску славу Светог Саву, у суботу, 27. јануара 2018.г. Програм је отворио школски хор химном Светом Сави, након молбе директора школе Владимира Шавије да се одржи минут ћутања за преминулу бившу ученицу Лејлу Емшију. Након тога приступило се ломљењу славског колача уз служење свештеника Милана Перковића и кума школе г. Стефана Митровића. Вјерски обред пратио је наступ хора композицијом „Агни Партене''.

Услиједило је обраћање директора Владимира Шавије који је у краћем говору нагласио значај Гимназије у смислу васпитања и образовања у цјелини, а потом и кум Стефан Митровић, који је нагласио задовољство тиме што је трећи пут заредом кум школске славе и да ће његова породица и он увијек бити спремни да помогну.

Потом су подијељене захвалнице и пригодне награде за ученике који су обиљежили 2017.годину, а то су: рукометна женска екипа (захвалницу примила Милица Богдановић, капитен), мушка одбојкашка екипа (захвалницу примио Срђан Крстић, капитен), Теодора Маринковић, Јана Јанковић и Ђорђе Мирковић. Такође, за свој васпитно-образовни рад у наставним и ваннаставним активностима у 2017.години награђене су професорице: Љиљана Лазић, Валентина Видаковић и Оливера Пандуревић.

Програм је настављен ''Бесједом о Светом Сави'', ученице Милице Мркоњић, рецитацијом ''Српско срце Јоханово'' Веселина Џелетовића, коју је извео Ђорђе Мирковић, бесједом „Национална обиљежја Срба за која се вриједи и мора борити, у изведби Катарине Радић, а завршен је наступом хора и оркестра композицијом ''Жубор вода жуборила''.

Комплетан програм припремиле су професорица српског језика и књижевности Милена Ђокић и професорица музичке културе Јованка Живановић, а водитељка је била Невена Јовановић.

Школска слава настављена је у зборници гдје је уприличен коктел за све присутне.

Остале фотографије погледајте у нашој галерији.