Посјета Гимназије "Светозар Марковић" из Ниша

Дана 28.9.2017. у 16х у нашу Гимназију је стигло 16 ученика и 3 професора из Гимназије "Светозар Марковић" из Ниша. Наши учении су заједно са професорицама Вером Елез и Кармелом Ракић у мају ове године посјетили Ниш и фестивал " Наук није баук" који се већ 10 година успјешно одржава у њиховој школи.


" Еуфорија је велика, сви су узбуђени и видно заинтереаовани. Учествују не само ученици који се баве науком него и они у улози логиатичке подршке, водитеља и остали.У организацију самог фестивала укључено је је око пет стотина ученика, а наша школа их броји хиљаду", изјављује професорица хемије, Маја Ђурђевић, којој ово није прва посјета нашој школи.

" Имамо план активности док смо овдје.Прво на реду је упознавање са домаћинима. Сви су нас дочекали веома срдачно и љубазно. Први утисак је диван. Сутра учествујемо у " Ноћи истраживача" , манифестацији која ће се одржати у просторијама Центра за културу од 17h до 22h" , весело прича ученица другог разреда , Ања Величковић.
У "Ноћи истраживача" учествујемо под називом "Елементаријум" где ћемо представити различите експерименте из хемије. Од ове посете очекујем склапање нових пријатељстава и лепо искуство" , каже ученица другог разреда , Неда Цветковић, која планира да настави своје образовање на неком од медицинскихх факултета у Турској.