Хуманитарни концерт „ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ“

Савјет ученика Гимназије „Филип Вишњић“ је 2.4.2015. год. организовао хуманитарни концерт „ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ“ којим је обиљежен 2.април – Свјетски дан особа са аутизмом. Концерт је одржан у великој сали Центра за културу у Бијељини са почетком у 19:00 h.

Аутизам је врло сложен поремећај у развоју мозга, који карактерише слаба или никаква социјална интеракција и комуникације те ограничени и понављајући обрасци понашања. Лијек за аутизам не постоји. На територији нашег града има 30 дјеце(особа) са симптомима аутизма.

Сав приход од концерта био је намијењен једанаестoгодишњем Николи Шућуру, аутистичном дјечаку, чији је брат, Филип,  био ученик наше школе, али је ,нажалост, одмах по завршетку гимназије љета 2013. године изненада преминуо.

На концерту сусе представили: рецитатори (на српском, руском и француском језику), хор и школски оркестар, плесна група, фолклорна група, глумци, репери, бесједници  и школски бенд са својим извођачима. (око 100 учесника). Сви учесници су наступали  у свјетлоплавим мајицама са слоганом LIGHT IT UP BLUE – заштитним слоганом 2.априла.

Концерту је присуствовало више од 300 посјетилаца, а укупан приход који смо предали породици Шућур је 1400 КМ.

Фотографије са концерта