ПРОЈЕКАТ ГРАЂАНИН

Ученици одјељења IV-9 наше школе освојили су прво мјесто на регионалном такмичењу из предмета Демократија и људска права - "Пројекат грађанин". У оквиру овог пројекта ученици су организовали други по реду КултФест, манифестацију културе и хуманости. Сав приход прикупљен током манифестације уплаћен је за лијечење дјечака Александра Гајића из Зворника.
Честитамо ученицима и професорици Татјани Павловић која је припремала ученике. 
 

ФИНАЛНА СМОТРА ПРОЈЕКАТ ГРАЂАНИН

Побједом на регионалном такмичењу ученици одјељења IV-9 наше школе стекли су право учешћа на Финалној смотри програма „Пројекат грађанин“ који се одржао у Сарајеву 12. и 13. маја 2018. год.

На овогодишњој Финалној смотри програма „Пројекат грађанин“ учествовало је 36 најбољих екипа (18 основних и 18 средњих школа) из цијеле БиХ.

Првог дана Финалне смотре 12.5.2018. у Великој сали Парламентарне Скупштине БиХ била је уприличена промоција ученичких радова. Ученица Наташа Арежина укратко је представила пројекат свог одјељења.

Сљедећег дана, у недјељу 13.5.2018. ученици свих школа су једни другима представили своје побједничке пројекте. Дан је завршен радионциом евалуације на којој су наши ученици активно узели учешће.

Честитамо ученицима и професорици Татјани Павловић која је припремала ученике.

 

,,Драга Јелена Сергејевна"

Драмски клуб наше школе је 25.4.2018. врло успјешно премијерно извео представу ,, Драга Јелена Сергејевна". Препуна сала, дуги аплауз најбоље свједоче о квалитету представе. Репризно извођење биће врло брзо јер је интересовање публике огромно.

Честитамо ученицима: Исидори Давидовић, Ђорђу Мирковићу, Срђану Крстићу, Дејану Томићу, Ведрани Тодоровић, Светозару Мојићу, Михаели Бојић и професорицама Валентини Видаковић и Оливери Пандуревић.

Постигнути резултати на такмичењима

На општинском такмичењу у рукомету (14.3.2018.) мушка екипа наше школе заузела је треће мјесто,  а женска екипа прво мјесто и дјевојке су стекле право учешћа на регионалном такмичењу. Ученике је за такмичење припремао професор Миомир Трифковић.

Милан Јосић и Драган Марковић су позвани да учествују на Националној географској олимпијади која ће се одржати крајем априла у Београду. Ученике припрема професорица Јасна Пелемиш.

 
 
На регионалном такмичењу из физике (17.3.2018.) постигнути су сљедећи резултати:
 
I разред:Теодора Миловановић је освојила друго а Ива Јанковић треће мјесто;

II разред: Јован Катанић је освојио прво, Милица Пухало друго, а  Ивана Пијетловић треће мјесто;

III разред: Драган Марковић је освојио прво мјесто;

IV разред: Јана Јанковић је освојила друго мјесто.

Ученике су припремали професори: Милена Јовановић, Снежана Станкић, Вера Елез и Славиша Станојевић.

На општинском такмичењу у одбојци (20.3.2018.) женска екипа наше школе заузела је друго мјесто, а мушка екипа  прво мјесто, и момци су стекли право учешћа на регионалном такмичењу. Ученике је за такмичење припремала професорица Маријана Стевић.

Честитамо ученицима и професорима на оствареним резултатима!

Постигнути резултати на такмичењима

На општинском такмичењу у кошарци (7.3.2018.) мушка екипа наше школе заузела је прво мјесто,  а женска екипа друго мјесто и обје екипе су стекле право учешћа на регионалном такмичењу. Ученике је за такмичење припремао професор Павле Трифковић.

 

На регионалном такмичењу из француског језика (10.3.2018.) у конкуренцији четвртих разреда ученице наше школе су постигле сљедеће резултате: Теодора Бунијевац је освојила прво, Јана Јанковић друго а Невена Јефтић треће мјесто. Ученике је за такмичење припремала професорица Нена Бабић.

 

На регионалном такмичењу из историје (10.3.2018.) ученица наше школе Кристина Гушић освојила је друго мјесто. Ученицу је за такмичење припремао професор Небојша Травар.

 

На републичком такмичењу из њемачког језика (10.3.2018)ученица Моника Абаџић је освојила прво мјесто и пласирала се на Олимпијаду њемачког језика. Ученицу је за такмичење припремала професорица Вајка Ђукић.

 

Честитамо ученицима и професорима на оствареним резултатима!

 

Регионално такмичење из математике

На Регионалном такмичењу из математике које је одржано у нашој школи 3. марта 2018.године, наши ученици постигли су сљедеће резултате:

1 разред: Дајана Ерић - 3 мјесто

              Лука Бојић - 3 мјесто
 
2 разред: Ивана Пијетловић - 1 мјесто
               Милица Пухало - 1 мјесто
               Филип Каравлах - 2 мјесто
 
3 разред: Драган Марковић - 1 мјесто
              Дејан Пејић - 1 мјесто
 
4 разред: Јана Јанковић - 1 мјесто
              Теодора Бунијевац - 2 мјесто
 
 
 
Честитамо свим ученицима, а посебно професорици Милици Максимовић која је добила посебно признање за освојена прва мјеста у конкуренцији другог, трећег и четвртог разреда.